BILA JE LUDA ŽURKA!!! (BANJA LUKA REPORT)

Trećeg dana Dukafesta, u Domu omladine je organizovan koncert novosadske punk-rock grupe Atheist rap, zajedno sa BL punk snagama Istočno stajanje, Ispad i Klikeri.

Preuzeto sa prvog BH muzičkog portala MUZICKA ZONA.BA

 

Bila je luda žurka!!!

Izvještaj sa trećeg dana Duka Festa, Banja Luka

Datum: 30. novembar 2011 18:50 | Autor: Dražen Barišić

U 22h je već otežao vazduh od silnih posjetilaca u Domu omladine, ulaz je bio besplatan, pa je možda i to jedan od razloga ove masovne posjete. Klikeri su prvi nastupali, i još jednom pokazali da znaju, mogu i hoće da održe dobar koncert. Istočno stajanje su uz podršku svoje vjerne publike (navijača banjalučkog Borca “Lešinara”) također dokazali svoj live kvalitet. Komentar na bend Ispad je u najmanju ruku suvišan… Nažalost problemi ‘kadrovske’ prirode su doveli do incidenta medju članovima benda, te je njihova svirka završena i prije nego što je počela, tačnije nakon 3 pjesme.

Ali taj incident nije nimalo pokvario kompletan događaj, jer već na prvoj pjesmi Atheista se zaboravilo na predhodnu nemilu scenu. “Bila je luda žurka…” zagrmili su Atheisti na prvoj pjesmi “Fatamorgana”… I bila je luda žurka!

Dom omladine je bio dupke pun, a publika je sa novosađanima skakala od početka do kraja, a atheisti k`o Atheisti, praše majstorski i još bolje se zezaju. Banjalučani nisu bili uskraćeni za sve one pjesme koje vole, ipak u 2 sata svirke bi najbolje mogao da stavi i bend koji ima mnogo više albuma od Atheista (a takvih nema mnogo). Prvi blok je dobro raspalio prisutne počevši od pjesama “Štrikanje”, “Felicita”, “Tatoo”, pa sve do “Car core”, “Wartburg limuzine”, “Zapadna Evropa” i “Godina Kulture”.

Kasnije je bilo svega, i novijih pjesama i starijih, i šutke i urlanja. “Njanjava” i “Pritilend” ulaze lagano među omiljene pjesme banjalučke publike (uglavnom one mlađe životne dobi). Pivo je teklo u potocima, publika tražila još, a Atheisti sve to ispratili iskusno i sa stilom. Zadnji blok, uključujući i bis je opet vratio malo film unazad, pa je “Dr. Pop” zaglušio Dom omladine od pjevanja publike i prženja sa stejdža.

Miris roštilja se osjetio na “Grill 13” ili je gorilo pojačalo, ne znam. “Ljubav” i “Ljetni hit” su polako zaokružili priču o ovom koncertu, da bi laganim džez zvucima bila spuštena zavjesa na još jedan odličan koncert Atheist rap-a u Banja luci. Bilo je teško izaći poslije, mala vrata Doma omladine, a puno ljudi.

Mnogima povod da se iskapi još koje pivo dok se ne raziđe masa na Enteru/Exitu (2 najmasovnija festivala na ovim prostorima…slučajni komentar autora) Doma omladine. Čini mi se da su svi ponijeli sa sobom lijepe uspomene sa ovog događaja, a ja sam ponio sa sobom set listu Atheista (ispisanu markerom na poleđini plakata Dukafesta) i zahvaljujući njoj sam, u ovom izvještaju, prenio samo dio repertoara i atmosfere sa ovog koncerta.

Leave a Reply