HEKTOLITRI ZNOJA, ŠUTKA I ODLIČNA SVIRKA ATHEIST RAPa

 

NOVOSADSKI BEND “RAZVALIO” OSJEČKI KLUB MEDIUM

 

 

Hektolitri znoja, “šutka” i

odlična svirka Atheist Rapa

Atheist Rap MDH Medium

Osijek Atheist Rap

 

Otkačeni Atheisti odlučili su prije smaka svijeta svoju vjernu publiku počastiti nizom live koncerata

 

Ovako izgleda i zvuči odličan punk rock-bend, koji je i melodičan i duhovit i solidno komercijalan, ali koji se ni nakon više od 20 godina rada nije prodao.

 

To je najkraći opis onoga što nam je bilo u glavi u sitnim satima u noći između petka i subote, kada smo umorni, znojni, ali iznimno zadovoljni izlazili iz dvorane-kluba Medium MDH s koncerta dugovječnog i popularnog novosadskog benda Atheist Rap. Stalni i omiljeni osječki gosti – obostranu ljubav s najvećim slavonskim gradom i sami su istaknuli nekoliko puta tijekom koncerta – ovaj put stigli su u sklopu osječkog 10. Punk Partija i svojeg – oproštajnog toura?! Naime, iako još živi, zdravi i, pokazalo se, u punoj snazi, otkačeni Atheisti odlučili su prije smaka svijeta, najavljenog za kraj godine, svoju vjernu publiku u regiji počastiti nizom live koncerata.

 

– Pošto se najavljeni datum smaka svijeta 21.12.2012. ubrzano približava, ovo će biti posljednja prilika da obožavatelji vide Atheist Rap i učine da njegovi članovi skončaju sretni, punih srca i želudaca. Tijekom ove godine novosadski pankeri su odsvirali 30 nastupa, a do kraja godine odsvirat će još niz u Osijeku, Kovačici, Puli, Karlovcu, Bosanskoj Gradiški, Nišu i Beogradu. Uskoro ćemo ovo dopuniti još nekim datumimna i gradovima – stajalo je u pomalo zabrinjavajućoj najavi koncerta.

Atheist Rap Osijek

Atheist Rap Osijek punk rock

 

Valjda stoga su i njihov nastup, i reakcije na njega, izgledali kao da se oni i osječka publika zbilja opraštaju, ali u stilu, uz žestoki “labuđi pjev”. Nakon što je tročlani osječki bend InFormation odradio lagano zagrijavanje, oko ponoći na scenu su, uz glasno odobravanje, stupili Atheisti, koje je predvodio već legendarni Aleksandar Popov, odnosno Dr. Pop. Pomognuti moćnim razglasom (jedino se, valjda zbog nižega stropa dvorane, nisu dobro razumjele riječi pjesama), predstavili su se u najboljem izdanju. Redali su hitove, od onih starijih i već kultnih – Wartburg limuzina, Car Core, Felicita, Fatamorgana i drugih – do najnovijih s posljednjeg albuma “Priče matorih pokvarenjaka”. Stariji možda jesu, ali to se nimalo nije osjetilo. Dapače, već nakon prve pjesme i mlađa i starija publika je poskakala u zrak, a ubrzo je uslijedila i neizbježna “šutka”, koja se ponovila više puta. Pivo i znoj tekli su u hektolitrima, a Novosađani nisu odustajali sve dok nisu odsvirali i treću pjesmu na bis. Druženje dobrano nabrijanih punkera pak produžilo se i na after partyju u klubu K topu.

 

I mala zamjerka nižepotpisanog autora – Atheisti, ostali ste nam dužni najmanje jednu legendarnu pjesmu, Blue Trabant. I zato valja navijati da smaka svijeta 21. prosinca ipak ne bude pa da nam Atheist Rap dođe ponovno, ubrzo. To su, uostalom, i sami najavili na kraju. “Ako se nekim čudom dogodi da se zakazani/predviđeni smak svijeta 21.12. ne održi, grupacija Atheist Rap će nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima, te su već u tijeku pregovori za moguće nastupe na raznim ‘smak svijeta’ after partyjima”, rekli su. Neka tako i bude.

Tomislav LEVAK

Leave a Reply