Četvrt veka benda Atheist Rap – nova turneja, novi album – mtv.rs

Novosadska punk rock grupa Atheist Rap ove godine obeležava 25 godina postojanja i rada…

U periodu od prethodnih 25 godina, Atheist Rap su bili koncertno jedna od najaktivnijih autorskih muzičkih grupa na prostorima bivše Jugoslavije, a objavili su 5 studijskih albuma, best of album, koncertni DVD i monografiju benda. Nastupali su na glavnim binama dva najveća muzička ex-YU festivala (EXIT 2011. i INmusic 2013) i redovno su učesnici svih drugih značajnih festivala u regionu. Svakako posebno mesto u koncertnoj biografiji grupe zauzimaju nastupi u kultnom londonskom klubu Barfly i na najvećem britanskom punk festivalu Rebellion u Blackpoolu 2011. godine.

 

Binu su prethodnih godina delili sa nekim od najvećih svetskih punk bendova koji su im bili uzori i uz koje su odrastali, kao što su Nomeansno, Die Toten Hosen, PTTB, Buzzcocks, Cock Sparrer, The Exploited, Bad Religion, NOFX i Green Day, kao i sa drugim velikim bendovima raznih muzičkih pravaca – Arcade Fire, Mando Diao, Arctic Monkeys…

 

Četvrt veka postojanja i rada, članovi grupe Atheist Rap obeležiće od marta do novembra serijom koncerata po celom regionu.

 

Prvi objavljeni datumi nastupa su:
07.03. Subotica – Clash club
14.03. Nova Pazova – Pub Two beers
15.03. Bačka Palanka – Pub Old Cellar
21.03. Zadar – Staro kazalište lutaka Jazine
22.03. Zagreb – KSET
28.03. Apatin – Bermudski trougao
04.04. Kovačica – Jarmočisko Vojvodina pub
18.04. Aleksinac – Centar za kulturu
19.04. Niš – Sajmište
25.04. Knin – A3 klub
26.04. Split – Quasimodo club

 

Paralelno sa koncertnim aktivnostima, Atheist Rap snima i novi studijski album koji će biti objavljen krajem ove godine. Neke od pesama su već u celosti gotove, a za jednu od njih će Atheist Rap već početkom marta objaviti novi spot, o čijoj će premijeri javnost uskoro biti obaveštena.

Leave a Reply