Pankeraj do neba: LUR, Gužva u 16-ercu, Goblini, Atheist Rap

U okviru promocije svog novog studijskog albuma “Uberlauf” novosadska grupa Atheist Rap održala je sinoć (6. 2. 2016) koncert u beogradskom klubu Magacin Depo. Kao njihovi gosti pred punom salom nastupili su i sastavi LUR, Gužva u 16-ercu i Goblini.

 

 

Piše i fotka: Miloš Ivanović

 

 

Kako su organizatori i najvili čitav događaj je zvanično počeo u 21h nastupom kragujevačkog sastav Ludak U Razvoju (LUR) koji su takođe iskoristili priliku da promovišu svoj prošlogodišnji album Mediokreten. Pored pesama sa tog izdanja, od kojih je verovatno za publiku bila najupečatljivija Nauči me, bend nas je počastio i nešto starijim stvarima kao što su Umirem da znam i Prazan si sa kojom su i okončali svoj nastup. Zvučali su sigurno i na dobar način napraviili uvod za ono što će uslediti.

atheist rap live

 

Nakon LUR-a na bini se pojavio osječki sastav Gužva u 16-ercu, koji je uz zdušnu podršku fanova lagano dizao atmosferu. Tako smo u prvom delu njihove svirke mogli čuti: Misli lake a riječi teške, Zapad, Mene više nema, McDonalds… Za završnicu su sačuvali hitove Šupak, Vođa Plemena, Kifla. Kako su prašili bez puno pauza, iako je Muto pevao pod temperaturom, ostalo je dovoljno vremena da u čast Kud Idijota odsviraju njihovu pesmu Maja sa kojom će učestvovati na tribute albumu Za tebe albumu posvećenom pomenutom legendarnom punk bendu.

 

 

Magacin Depo je bio gotovo potpuno ispunjen u trenutku kada su se Goblini pojavili na sceni. Oni su žestoko krenuli sa pesmama Luna, U Magnovenju i Cipojanka. Pivo je iz limenki i čaša počelo da leti na sve strane, a šutke i nagurivanje zahvatili su čitavu masu. Na opšte oduševljenje pozvali su i Dr Pop-a sa kojim su izveli žestoku verziju pesme Tamara. Energija sa kojom Goblini uobičajeno nastupaju ponovo je bila zarazna i nesumnjivo je bila dodatan podsterek Atheist Rap-u.

 

Prema očekivanju Atheist Rap je otpočeo nastup pesmama sa novog albuma. Momci se vraćaju u grad je bio uvod u skoro dvočasovno druženje sa novosadskom ekipom. Pored pomenute sa Uberlaufa su najbolje primljene pesme Ha-pu i Mene za Budžu. Sa set liste nisu izostali ni brojni stari hitovi Pritilend, Felicita, Štrikanje, Godina kulture, Car Core, Wartburg limuzina, Letnji hit, Fatamorgana. Oficijalni deo svoje nadahnute svirke okončali su pesmama Igraš grubo, Dr Pop i Sarajevo. Usledio je bis tokom koga je svakako najupečtljiviji momenta bio kada su sa ekipom iz ostalih bendova izveli pesmu Kud Idijota Mijatura. Prigodno su koncert okončali pesmom Više ništa nije isto.

 

 

Puna sala, odlično ozvučenje i velika energija koju su bendovi uložili zaslužuju da ovaj koncert bude ocenjen najvišom ocenom. Verujem da je ekipa koja priprema dokumentarni film o Tusti imala dosta toga vrednog da zabeleži jer je ovaj koncert na neki način bio i u njegovu čast !

http://www.rockomotiva.com/?p=5106

 

Leave a Reply