ATHEIST RAP spremni za još jedno žestoko leto – “nocturnemagazine.net”

Nakon što je novi album “Überlauf” novosadskog punk rock benda ATHEIST RAP doživeo i svoje vinilno izdanje u režiji hrvatskog izdavača PDV Records (prvo vinilno izdanje u 27 godina karijere), Novosađani se spremaju za još jedno žestoko leto, kada će svoju novu ploču koncertno promovisati po letnjim festivalima širom regiona.

 

pdv014-atheist_rap-uberlauf-animated_cover-0600x0450-001

 

Seriju nastupa započinju na glavnoj bini Arsenal Festa u Kragujevcu gde će se nastupiti nakon legendarnog britanskog punk benda Toy Dolls. Turneju će nastaviti nastupom na Lent festivalu u Mariboru 2. jula, a poslednje veče devetodnevnog festivala u gradu pod Pohorjem rezervisano je samo za nastup Ateista i njihovih riječkih prijatelja, grupe Let 3. U subotu, 9. jula, Matori pokvarenjaci će na svojoj omiljenoj Fusion bini Exit festivala zatvoriti program “punk večeri”, a tokom te noći nastupiće mnogi punk rock bendovi predvođeni engleskim Cock Sparrer, sa kojima su Ateisti već dva puta nastupali (2009. u beogradskom SKC-u i 2011. u Blekpulu na Rebellion festivalu).

musical_clash_festival_ulicnih_sviraca_2015_gabriel_1

Atheist Rap / foto Radatović Gabriel

 

Svakako vredi izdvojiti i nastup u nemačkom gradu Schwäbisch Gmünd gde su Novosađani pozvani da 22. jula uveličaju 15. rođendan kluba Esperanza. U Puli, na Kaštelu 28. jula Ateisti će svirati uz domaćine Antitodor koji obeležavaju 20 godina rada i uz sve popularniji zagrebački Šank. Šabački letnji festival (ŠLF) će ove godine okupiti mnogo poznatih bendova iz regiona, a Atheist Rap će nastupiti na glavnoj bini festivala u subotu, 30. jula. Bend će pre letnjeg godišnjeg odmora nastupiti na jednom od najlepših festivala, na Ferragosto JAM-u koji se tradicionalno održava na Orahovačkom jezeru u Hrvatskoj. Tada će biti u prilici da prvi put nastupe posle Josipe Lisac, što dovoljno govori o raznolikosti programa ovogodišnjeg izdanja festivala. Poslednjeg vikenda avgusta Ateisti će posle dužeg vremena svirati pred niškom publikom. Gostovaće u subotu, 27. avgusta, svojim prijateljima iz benda Hladno pivo na njihovom koncertu koji će se održati na Niškoj tvrđavi.

 

Spisak potvrđenih nastupa benda u narednom periodu:

24. jun – Kragujevac, Arsenal Fest (Main Stage)

2. jul – Maribor, Lent festival

3. jul – Zrenjanin, rođendan Lion Pub-a

9. jul – Novi Sad – Exit (Fusion Stage)

13. jul – Beograd, Beer Garden

16. jul – Šipovo, Z.E.T. od Šipova (Janjske Otoke)

23. jul – Schwäbisch Gmünd, “15 years of Esperanza”

28. jul – Pula, Kaštel (rođendan Antitodora)

30. jul – Šabac, ŠLF

5. avgust – Orahovica, Ferragosto JAM

26. avgust – Kraljevo – Street art fest

27. avgust – Niš, rov Niške tvrđave sa Hladnim Pivom

28. avgust – Šipovo, Z.E.T. od Šipova (Janjske Otoke)

30. avgust – Wien, Das BACH

 

 

 

One Response

  1. This bypass how to bypass google account verification is supportable to almost all android devices.

  2. Dorthy Torres on March 9th, 2018 at 2:15 pm

Leave a Reply