Atheist Rap kreće na evropsku turneju – “trecisvijet.com”

Pank rok grupa Atheist Rap iz Novog Sada je objavila spisak datuma i klubova u kojima će nastupiti na predstojećoj evropskoj turneji. Na turneji pod nazivom „No borders tour“ (Turneja bez granica) novosadski pankeri će odsvirati 12 koncerata u četiri države, za ukupno 18 dana koliko je predviđeno da turneja traje.

 

Foto: Gabriel Radatović

Foto: Gabriel Radatović

Turneja će početi u petak 13. aprila koncertom u Bratislavi u klubu „Musicat“, dok će dan kasnije Ateisti nastupiti u bečkom klubu „Das Bach“, gde su već održali uspešan koncert 2016. godine. Zatim sledi 9 koncerata u nemačkim gradovima, dok se turneja završava nastupom u češkom gradu Brno u ponedeljak 30. aprila. Od ukupno 12 koncerata, četiri će biti prvenstveno namenjena ljudima iz naše dijaspore. U Bratislavi i u minhenskom klubu Glockenbachwerkstatt novosadski pank-rokeri nastupiće u sklopu ex-YU žurki, u Beču će svirati u društvu istarskog benda „Tito`s bojs“, dok će turneju završiti nastupom u Balkan baru u češkom gradu Brno. Tokom nemačkog dela turneje Novosađani će nastupiti sa nekoliko zanimljivih bendova. U gradu Schwäbisch Gmünd sviraće uz bendove Nothington iz San Franciska i Western Settings iz San Diega, dok će u Hamburgu nastupiti sa holandsko-nemačkim pank rok triom Bambix. U Štutgartu će Ateisti svirati sa svojim višegodišnjim prijateljskim bendovima iz Nemačke Defenders of the Universe i The Higgins.

 

Pošto su nastupi tokom njihove prethodne dve evropske turneje bili uglavnom vrlo solidno posećeni promoteri iz Nemačke su pozvali bend i na ovu , treću po redu, evropsku turneju. Prethodnih godina Athest Rap je nastupao u: Engleskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji, Češkoj, Mađarskoj i Rumuniji. Bend se trenutno nalazi u studiju gde radi na novom materijalu koji će biti objavljen tokom ove godine.

 

Pre i posle evropske turneje Ateisti imaju nekoliko zakazanih koncerata na našim prostorima, a posebno treba izdvojiti specifični rođendanski koncert benda koji će se održati 19. maja u beogradskoj Barutani na kom će Ateisti svirati samo pesme sa svoja prva tri albuma: „Maori i crni Gonzales“ (1993) „Ja Eventualno Bih Ako Njega Eliminišete“ (1995) i „II liga zapad“ (1998).

 

Ovo je spisak datuma, gradova i klubova u kojima će Atheist Rap nastupiti tokom „No borders toura“:

13.04. BRATISLAVA – Musicat (+ exYU rock party)

14.04. WIEN – Das BACH

15.04. MUNICH – Glockenbachwerkstatt (+ exYU party)

19.04. WIESBADEN – Kulturkneipe Sabot

20.04. MUNICH – Kafe Marat

21.04. STUTTGART – Stadtteilzentrum Gasparitsch

22.04. SCHWABISCH GMUND – Esperanza

25.04. BONN – Kult41

27.04. HAMBURG – Menschenzoo

28.04. POTSDAM – La Datscha

29.04. HOF – Punkrock partykeller

30.04. BRNO – Balkan bar

 

https://trecisvijet.com/2018/03/06/atheist-rap-krece-na-evropsku-turneju/

Leave a Reply