Atheist Rap otvorili 12. Exit – B92, Beta, Tanjug

Koncertom novosadske grupe Atheist Rap na glavnoj bini (Main Stage), koji je počeo tačno u 19 sati, zvanično je počeo 12. po redu Exit festival na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

atheist rap na main stage-u

Program je ubrzo počeo i na ostalim festivalskim binama, te je na Fusion Stageu u isto vreme nastupio bend Branimir i neprijatelji.

Kapije festivala su otvorene u 17 časova. Najveće gužve su na putevima gde posetioci dobijaju narukvice, a gužve ima i na ulazima gde su policijske kontrole rigoroznije nego ranijih godina.

Bend Darkwood Dub koji je svirku počeo u 21.15, na iznenađenje publike svoj nastup završio je za svega pola sata, a pre njih su na glavnoj bini nastupili kalifornijski sastav Bad Religion.

 

Watch live streaming video from exitfestival at livestream.com

 

Ispred Fusion stagea bila je velika gužva u vreme nastupa benda House of Pain, koji su svoje predstavljanje završili najvećim hitom “Jump Around”. Bend je nastupom na Exitu proslavio 20 godina rada, tako da su uglavnom i svirali svoje najveće hitove.

 

 

Montrealski bend Arcade Fire oduševio je publiku – koje je tokom njihovog koncerta bilo više od 10.000 – svojim nastupom na Petrovaradinskoj tvrđavi. Gostujući prvi put u Srbiji, Kanađani su predstavili svoj album ‘’The Suburbs”, koji je publika dočekala ovacijama.

Set su počeli sa “Ready To Start”, a poslednja pesma bila je – jedna od najpoznatijih – “Wake up”, posle koje se frontmen AF, Vin Batler (Win Butler) obratio publici rečima: “Hvala puno Novi Sade! Bili ste odlični, vidimo se na Pulpu!”

Nastup glavnih zvezda prve večeri, sastava Pulp iz Engleske, počeo je pola sata posle ponoći. Pre ovog koncerta, organizovan je spektakularan vatromet koji je još jednom označio početak 12. Exita.

Leave a Reply