Atheist Rap Press

…Atmosfera se zahuktala i kad su Ateisti stigli na scenu svi su bili spremni za dobri stari pank. Pozdravili su prisutne, čestitali 24. odnosno 18. rođendan i počeli da prže. Bukvalno. Sve je gorelo. (more…)

Dečiji hor Čuperak i Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap snimili su zajedno novu verziju čuvene pesme „Wartburg Limuzina“.

 

Pogledajte novi spot Atheist Rap! (VIDEO)

“Robija” je pravi mali film!

“Robija” je četvrti video spot novosadske pank-rok grupe Atheist Rap sa njihovog sedmog studijskog albuma “Uberlauf” koji je u digitalnom formatu i na CD-u objavila izdavačka kuća Lampshade Media. (more…)

Novosadski punkeri ATHEIST RAP objavili su četvrti spot za pesmu sa svog aktuelnog albuma “Überlauf”, a ovog puta odlučili su se da ekranizuju numeru “Odoh ja u čvrčke”. (more…)

Nakon što je novi album “Überlauf” novosadskog punk rock benda ATHEIST RAP doživeo i svoje vinilno izdanje u režiji hrvatskog izdavača PDV Records (prvo vinilno izdanje u 27 godina karijere), Novosađani se spremaju za još jedno žestoko leto, kada će svoju novu ploču koncertno promovisati po letnjim festivalima širom regiona. (more…)

Šesti album novosadskih punk rock veseljaka je zaživio i u vinilnom formatu. (more…)

U okviru promocije svog novog studijskog albuma “Uberlauf” novosadska grupa Atheist Rap održala je sinoć (6. 2. 2016) koncert u beogradskom klubu Magacin Depo. Kao njihovi gosti pred punom salom nastupili su i sastavi LUR, Gužva u 16-ercu i Goblini.

(more…)

Od zafrkancije do bijesa – još jedan moćan album ‘matorih pokvarenjaka’

Jedan od najvažnijih i najboljih punk bendova ovih prostora, novosadski Atheist Rap, objavio je novi album poslije punih šest godina (more…)

Nakon punih 5 godina novosađani ATHEIST RAP stižu sa novim albumom! U ponedeljak 16. novembra izdanje koje nosi naziv “Überlauf” biće dostupno kao ekskluzivni besplatni download preko našeg portala. (more…)

Svečano otvaranje koje će se dugo pamtiti

street_musical_clash

Programe prve večeri ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača pratilo više od 20.000 ljudi

Ovogodišnji, 15. Festival uličnih svirača svečano je sinoć otvoren u centru Novog Sada, na Trgu slobode, velikim street musical clash koncertom riječkog sastava Let 3 i novosadske grupe Atheist Rap. (more…)

Pank-rok grupacija Atheist Rap, koja je tokom prošle godine obeležila 25 godina postojanja i rada, prvi put od osnivanja će gostovati u Nemačkoj. (more…)

U subotu, 21. februara, u klubu „Sargfabrik“ u Beču koncert je održao novosadski bend Atheist Rap uz podršku dva lokalna benda: Juni Lobster i The Freak Controllers, a za pauze između nastupa i ex Yu rock hitove koje smo slušali bio je zaslužan DJ eXmono. (more…)

Od zafrkancije do bijesa – još jedan moćan album ‘matorih pokvarenjaka’

 

Jedan od najvažnijih i najboljih punk bendova ovih prostora, novosadski Atheist Rap, objavio je novi album poslije punih šest godina (more…)

HUMANOST NA DELU NA KONCERTU GRUPE ATHEIST RAP

http://remixpress.com/humanost-na-delu-na-koncertu-grupe-atheist-rap/

Atheist Rap sinoć je u klubu “The Quarter” u Novom Sadu održao koncert povodom svog 25. rođendana koji je bio humanitarnog karaktera.

ateist rap qurter

(more…)

Novosadska punk rock grupa Atheist Rap ove godine obeležava 25 godina postojanja i rada…

U periodu od prethodnih 25 godina, Atheist Rap su bili koncertno jedna od najaktivnijih autorskih muzičkih grupa na prostorima bivše Jugoslavije, a objavili su 5 studijskih albuma, best of album, koncertni DVD i monografiju benda. Nastupali su na glavnim binama dva najveća muzička ex-YU festivala (EXIT 2011. i INmusic 2013) i redovno su učesnici svih drugih značajnih festivala u regionu. Svakako posebno mesto u koncertnoj biografiji grupe zauzimaju nastupi u kultnom londonskom klubu Barfly i na najvećem britanskom punk festivalu Rebellion u Blackpoolu 2011. godine.

 

Binu su prethodnih godina delili sa nekim od najvećih svetskih punk bendova koji su im bili uzori i uz koje su odrastali, kao što su Nomeansno, Die Toten Hosen, PTTB, Buzzcocks, Cock Sparrer, The Exploited, Bad Religion, NOFX i Green Day, kao i sa drugim velikim bendovima raznih muzičkih pravaca – Arcade Fire, Mando Diao, Arctic Monkeys…

 

Četvrt veka postojanja i rada, članovi grupe Atheist Rap obeležiće od marta do novembra serijom koncerata po celom regionu.

 

Prvi objavljeni datumi nastupa su:
07.03. Subotica – Clash club
14.03. Nova Pazova – Pub Two beers
15.03. Bačka Palanka – Pub Old Cellar
21.03. Zadar – Staro kazalište lutaka Jazine
22.03. Zagreb – KSET
28.03. Apatin – Bermudski trougao
04.04. Kovačica – Jarmočisko Vojvodina pub
18.04. Aleksinac – Centar za kulturu
19.04. Niš – Sajmište
25.04. Knin – A3 klub
26.04. Split – Quasimodo club

 

Paralelno sa koncertnim aktivnostima, Atheist Rap snima i novi studijski album koji će biti objavljen krajem ove godine. Neke od pesama su već u celosti gotove, a za jednu od njih će Atheist Rap već početkom marta objaviti novi spot, o čijoj će premijeri javnost uskoro biti obaveštena.

Page 1 of 2[1]2