Atheist Rap održali lekciju punka! – “music-box.hr“

 

Lagano je započela nova sezona programa “Sviraj stare” u Vintage Industrial baru, a ima li boljeg početka od odavanja počasti starim punk hitovima. I to ne bilo kojim, već onim novosadskih legendi Atheist Rap.

Iako su i danas aktivni, ipak su se afirmirali kroz prva tri albuma, a upravo je to bio repertoar koji se slušao ovog petka. I sama atmosfera oko kluba je dala naslutiti da će to biti dobro druženje i uzbuđenja nije nedostajalo. Baš kako je najavljen početak koncerta, od 22 sata su se počeli zauzimati prvi redovi.

“Maori i crni Gonzales” je svjetlo dana ugledao davne 1993. godine, a upravo su s tim albumom i započeli večer oko 22:30 sati. Pjesma “Ljubav” je od prve minute pokrenula publiku, a bend je odmah iskoristio priliku i prisjetio se svog prvog gostovanja u Zagrebu i svirke u Močvari. Točno 18 godina kasnije, vratili su se u Zagreb s istim repertoarom.

AtheistRap_HelenaErnoic-7-Copy-683x1024

Odlično raspoloženi, nastavili su redati hitove poput “Novosadski vašar”, “Godina kulture”, “Metak u glavu”, “Dr. Pop”i mnoge druge. Publika je od prve minute pjevala sve stihove, a isto tako nije izostala ni šutka. Dr. Pop je bez problema animirao, ali i skakao po pozornici kao da je mladić u dvadesetima. Bilo je odlično vidjeti da su se u publici našle različite generacije. Stariji koji su odrastali uz Atheist Rap, a i oni mlađi koji otkrivaju definiciju fun punka, kako često opisuju ove Novosađane.

“Warthburg limuzina” i “Blu trabant” s njihovog prvog albuma, te ostali najveći hitovi samo su dali završni pečat ovoj večeri koja je još jednom svrstala Atheist Rap među predvodnike starog dobrog punka naših prostora.

 AtheistRap_HelenaErnoic-2-Copy-2310x1317_c

Bio je ovo jedan od onih koncerata o kojima se nema što puno za reći jer je atmosfera i energija koja je ponijela svakog posjetitelja ostavila tek toliko prostora da se kaže – bravo!. Krcat klub u koji ni igla više nije stala, bend koji je otprašio repertoar, sjajno raspoložena publika… To su koncerti kakvi nam trebaju i kakvima se radujemo, pogotovo u sklopu programa “Sviraj stare”.

IZVJEŠĆE/FOTO: Helena Ernoić

http://music-box.hr/2018/10/28/izvjesce-foto-atheist-rap-odrzali-lekciju-punka/?fbclid=IwAR0ck-gGECanYZNfqUZdmU6cF43t9dYoVtwaDE7TMQAHj4G4QmvXXqd0R_U

Leave a Reply