14/05/2024

VELIKI JUBILEJ BENDA ATHEIST RAP: 35. GODINA KARIJERE SE SLAVI U K.S.T. – U!

Legendarni novosadski pank-rok bend Atheist Rap ove godine obeležava 35 godina postojanja brojnim nastupima širom regiona, a ekskluzivni beogradski koncert biće održan u petak, 7. juna, u Bašti Kluba studenata tehnike (KST), uz specijalne goste.

Povodom velikog jubileja, specijalno za beogradsku publiku, tokom dva sata žestoke svirke, Atheist Rap će predstaviti retrospektivu najznačajnijih pesama iz svih perioda karijere benda, među kojima su i vanremenski hitovi „Wartburg Limuzina“, „Blue Trabant“, „ORA je pravi način da“, „Godina Kulture“, „Fatamorgana“, „Zapadna Evropa“, „Pritilend“, „Dr. Pop“, „Momci se vraćaju u grad“.

„Izuzetno nam je drago što ćemo ponovno imati priliku da nastupamo pred publikom u Beogradu. KST je prostor gde smo koncertno rasli i razvijali se, stoga ćemo se potruditi da pružimo svoj maksimum. Ovog puta imamo i duplu proslavu – 35. rođendan benda i 70. rođendan KST-a. Nedavno smo obeležili jubilej u našem gradu, pred prepunom Halom 2 na Novosadskom sajmu, i nadamo se da ćemo preneti tu energiju i na našu omiljenu baštu 7. juna. Dođite da uživate u dva sata panka iz doba Juge!“ – poručili su svojim fanovima članovi benda Atheist Rap.

FOTO: Szilard Kovacs

Ograničen kontingent ulaznica je u prodaji po promo ceni od 1200 dinara u Klubu Studenata Tehnike, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 73.

Pank-rok mašina zvana Atheist Rap je pokrenuta 1988. godine u kultnom novosadskom klubu Mašinac na koncertu Ramba Amadeusa. Nekoliko meseci kasnije, bend je održao svoj prvi koncert – 22. maja 1989. godine u Novom Sadu.

Prepoznatljivi su po žestokom zvuku, društveno angažovanim tekstovima, sarkastičnom humoru i vrlo zanimljivoj pesničkoj naraciji. Jedan su od koncertno najaktivnijih domaćih bendova, nastupali su širom regiona, kao i Evrope. Tokom dugogodišnje karijere, objavili su šest studijskih albuma, jedan zajednički album sa nemačkim bendom Defenders of the Universe, koncertni DVD, live album i monografiju izdatu povodom 20. rođendana benda, a u pripremi je i novi singl, čije se izdanje očekuje uskoro.

Čuvena bašta Kluba studenata tehnike (KST) je sa posebnim razlogom mesto održavanja ovog rođendanskog koncerta, budući da KST proslavlja 70 godina postojanja. Ovo kultno mesto počelo je sa radom 1952, a zvanično je osnovan kao institucija odlukom Rektora Visoke Tehničke škole 1954. godine kao studentski klub Tehničkih fakulteta.

Bend Atheist Rap odavno je povezan sa KST-om, jer su upravo u tom prostoru održali najveći broj svojih beogradskih koncerata. Tokom devedesetih godina novosadski pankeri su bili rezidenti KST-a, a kasnije su tamo snimili i svoj prvi live album.

Vest preuzeta sa: https://rockradio.rs/veliki-jubilej-benda-atheist-rap-35-godina-karijere-se-slavi-u-k-s-t-u/

10/04/2024

Široki osmesi i pun kofer dobrog raspoloženja na obeležavanju velikog jubileja: Atheist Rap, Mašinko i Pet minuta slave u Hali 2 Novosadskog Sajma

Trideset pet godina je dugačak period. Malo više od trećine veka. Sa takvim stažom se odlazilo u penziju u nekim drugim, ja bih rekao, srećnijim vremenima. Trideset pet godina za jedan pank bend, jedan bend koji je napravljen za jednokratnu upotrebu je gotovo nemoguća misija. Nemoguća za sve osim za ove matore momke koji su […]

Pročitaj celu vest
27/09/2023

Rockstrikcija 4: Rock spektakl

Znate onaj osjećaj kad boravite na nekoj žurci, baš vrhunskoj žurci, a da vam ni jedan jedini tren ne bude krivo što ste prisutni na istoj? E, upravo tako je bilo na sinoćnjoj, prvoj na otvorenom prostoru, Rockstrikciji Vol.4. Rockstrikcija, počevši od 1 pa sve do sinoćnje 4 i jeste upravo to, jedna velika žurka […]

Pročitaj celu vest
28/08/2023

Atheist Rap i posle 30 godina sa istim žarom svira album “Maori i Crni Gonzales”

Trideset godina od izlaska debi albuma “Maori i Crni Gonzales” novosadske grupe Atheist Rap bio je više nego dobar povod da se okupimo u bašti KST-a u Beogradu vrele letnje večeri, 24. avgusta. Što su stariji, to su bolji, poput vina, a pesme koje se nalaze na pomenutom albumu imaju popularnost koja ne jenjava. Ne […]

Pročitaj celu vest